Resep Nasi Goreng Super PEDAS Sederhana

18:58:00 Add Comment

Resep Nasi Goreng Super PEDAS Sederhana

Langsung saja yaBAHAN :
  • 1 piring nasi putih
  • 1 butir telur ayam
  • 1 potong dada atau paha ayam yang di iris-iris halus
  • 2 sendok makan minyak sayur atau mentega yang dicairkan
  • 2 sendok makan kecap manis
  • 1 sdt Garam
  • 1 ikat sayur sawi hijau
  • 1 saos tiram
BUMBU DIHALUSKAN :
  • 1 siung bawang putih
  • 3 siung bawang merah
  • 10 buah cabe RAWIT merah super pedas
  • 1 buah cabe merah besar
  • 1 butir kemiri
  • 1/2 sendok teh kaldu bubuk atau sesuai selera
CARA MEMASAK NASI GORENG SUPER PEDAS :
  1. Tumis bumbu halus hingga harum. Beri 3 sendok makan air dan kecap manis , aduk rata.
  2. Masukkan daging dan telur, sayur,... aduk sebentar. Masukkan nasi, aduk terus hingga rata betul di atas api kecil, angkat. Sajikan dengan taburan bawang goreng dan irisan mentimun.
Selamat mencoba resep jangan lupa untuk berbagi dengan teman dan rekan anda melalui media sosial.

Facebook

BUKU EDUKASI BISNIS : GARA GARA FACEBOOK

02:34:00 1 Comment
PELAJARI STEP BY STEP RAHASIA BAGAIMANA SAYA DEWA EKA PRAYOGA MENGHASILKAN PROFIT RATUSAN JUTA RUPIAH SETIAP BULAN GARA-GARA FACEBOOK DAN TANPA IKLAN 1 RUPIAH PUN?


SPESIFIKASI
Cover: Hard Cover
Ukuran: 21 x 15 cm
Estimasi Berat: 384 gram
Estimasi Halaman: 200 - 250 Halaman

MENGAPA BUKU GARA-GARA FACEBOOK DITULIS?

Mungkin Anda pernah atau sedang mengalami hal-hal ini:
• Merasa produk Anda luar biasa, tapi kok tidak laku di pasaran...
• Produk Anda sudah dibuat sekeren mungkin, tapi tetap sepi pembeli...
• Anda telah menghabiskan dana promosi puluhan juta rupiah untuk iklan di FB, tapi hasilnya tak sebanding...
• Berbagai teknik penjualan di FB sudah Anda gunakan, tapi tidak menunjukkan hasil yang signifikan...
• Anda sudah bosan dengan teknik FB Marketing yang sudah basi & kuno...
• Atau... Anda ingin tahu Rahasia Bagaimana Jualan Makin Laris Lagi di Facebook?

Atau mungkin Anda pernah:
• Beli buku tentang FB Marketing, tapi kok yang diajarkan hanya teknik spamming...
• Baca ebook tentang FB Marketing, tapi kok caranya udah itu-itu aja...
• Ikut course online FB Marketing, tapi kok ilmunya susah dipahami...
• Hadir di workshop FB Marketing, tapi kok biaya yang dikeluarkan gak sebanding dengan hasil yang didapat
... dan pengalaman buruk lainnya
Jika Anda pernah atau sedang mengalami hal tersebut di atas, berarti Anda pas banget baca buku ini!

Alhasil, buku ini sangat membantu Anda...
• Pengusaha untuk meningkatkan omset bisnisnya lebih banyak lagi
 Pebisnis Online untuk meningkatkan profit bisnisnya lebih banyak lagi
• Internet Marketer untuk mendapatkan jumlah pembeli lebih banyak lagi
• Affiliate Marketer untuk mendapatkan komisi lebih banyak lagi
• Newtork Marketer untuk merekrut downline lebih banyak lagi
• Reseller untuk memasarkan dan menjual prouk lebih laris lagi
....dan masih banyak lagi
KENAPA BUKU INI LAYAK UNTUK ANDA BACA?

• Ditulis oleh praktisi penjualan selama 8 tahun
• Berisi tentang mindset, strategi, dan teknik yang sudah terbukti menghasilkan
• Disertai dengan berbagai contoh dan exercise agar lebih mudah dipraktikkan
• Dilengkapi dengan berbagai gambar ilustrasi menarik yang tidak akan membosankan
• Bahasa mudah dimengerti oleh berbagai kalangan

MAAF... BUKU INI BUKAN UNTUK ANDA!

Jika Anda penganut konsep "kaya cepat", maka sebaiknya jangan beli buku ini. Karena mempraktikkan isi buku ini butuh waktu yang cukup lama, tidak secepat yang orang lain pikirkan... Dan jika Anda bukan tipe orang "pembelajar", maka sebaiknya jangan buku ini. Karena buku ini akan memberikan banyak pelajaran berharga dalam berjualan di dunia online khususnya sosial media seperti Facebook!

BONUS ISTIMEWA!

Sebagai bonus tambahan karena Anda telah beli buku ini semasa Pre-Order, maka Saya akan berikan Anda BONUS ISTIMEWA berupa...
1. Akses Join Grup FB Khusus "The Secret of Facebook Marketing".
2. FREE Webinar Exclusive "Gara-Gara Facebook".
3. Rekaman Webinar "The Power Of Story Telling".
4. Case Study "Facebook Copywriting".
Jadi, sambil Anda nunggu bukunya datang, Anda bisa belajar banyak melalui grup, webinar, video, dan case study khusus. TOP!

TAHUKAH ANDA?
100% ROYALTI DISEDEKAHKAN!

Setelah Anda putuskan beli buku ini, artinya Anda turut serta dalam membantu saudara-saudara kita yang membutuhkan. Karena 100% royalti buku ini akan disederkahkan...

"SEMAKIN BANYAK YANG MEMBELI BUKU INI, INSYAALLAH
SEMAKIN BANYAK KEBAIKAN YANG BISA TERSALURKAN..."

Saya berharap, semoga hadirnya buku ini bisa banyak membantu Anda agar bisnisnya semakin laris dan penghasilan makin meningkat secara signifikan...
.... Aaamiiin ....


MEDIA TANAM SPHAGNUM MOSS

22:28:00 Add Comment
MEDIA TANAM SPHAGNUM MOSS CHILE IMPORT PREMIUM QUALITY

Sphagnum Moss Chile merupakan salah satu jenis Sphagnum Moss dengan QUALITAS TERBAIK di DUNIA hingga banyak menjadi pilihan para pehobbies Tanaman untuk dijadikan alternatif Media tanam. Adapun Sphagnum Moss Chile dengan Grade PREMIUM merupakan sphagnum yg sudah melalui proses penyortiran hingga Terjamin Kualitasnya (lebih Steril dari hama & kuman Penyakit).

Fungsi & Kegunaan Sphagnum Moss sebagai :
-Media Tanam untuk Tanaman Anggrek , Media Tanaman Karnivora (Nepenthes , Dionaea / Venus FlyTrap , Heliampora, Drosera, dsb ),  dan berbagai tanaman lainnya
-Media untuk menyemai pembibitan / benih yang memerlukan media yang banyak mengikat air dan berkelembaban tinggi. 
-Sphagnum Mos juga dpt digunakan sebagai Media Untuk Mencangkok Batang Tanaman
-Dapat juga digunakan untuk layer terrarium , Kandang Reptile / Binatang Peliharaan (Menjaga Kelembapan) dan lain sebagainya
Keunggulan Media Tanam Sphagnum Moss
1) dapat menyerap air dan mempertahankan air dengan baik, 
2) menjaga kelembapan media dan lingkungan sekitar , 
3) dapat menyerap dan menyimpan pupuk, 

Cara Penggunaan : Sebelum digunakan sebagai media tanam Sphagnum Moss Kering harus direndam terlebih dahulu dengan air selama -/+ 10-12Jam agar Moss mengembang dan kemudian ditiriskan. 

Media Tanam Sphagnum Moss PREMIUM ini bisa dibeli dan didapatkan di TOKOPEDIA ATAU BUKALAPAK 

Buy, Sell, Spread dan Cara Membaca Quotes pada Forex

03:32:00 Add Comment


Dunia forex tidak lepas dari Buy dan Sell (Beli dan Jual). Setiap trader memiliki kebebasan untuk melakukan salah satu aksi diatas yang menurutnya benar untuk memperoleh profit. Buy dapat juga dipadankan dengan Bid atau Long dan Sell dipadankan dengan Offer atau Short. Jadi jika Anda membaca sebuah artikel mengenai forex dan disana disebutkan istilah Bid atau Long, tidak perlu bingung karena kedua istilah tersebut sama artinya dengan Buy atau Beli.

Membaca quotes sangatlah mudah. Namun jika kita belum mengerti bisa membingungkan juga. Quotes pada transaksi forex biasa ditulis bersamaan dengan pairs nya dan selalu berubah-ubah mengikuti pasar dari waktu ke waktu (running/ real time).

Cara membacanya cukup sederhana bila kita mengingat dua hal ini:
  1. Mata uang yang pertama disebutkan adalah mata uang base-nya (base curency) 
  2. Base currency nilainya selalu 1. 
Sebagai contoh: USD/CHF 1.4623 berarti 1 Dollar AS nilainya adalah 1.4623 Swiss Franc. Apabila Dolar pada waktu berikutnya nilai USD/CHF 1.4630 itu berarti Dollar AS menguat 7 point karena bisa membeli lebih banyak Swiss Franc.

Setiap pairs ada dua harga yang ditampilkan yaitu harga beli (bid) dan harga jual (offer). Selisih diantara keduanya disebut spread.  Jadi, bila kita memakai contoh diatas, USD/CHF 1.4623/28 itu artinya harga jual Dollar AS adalah 1.4623 Swiss Franc dan harga belinya 1.4628. Spread disini nilainya 5 (..28 -..23 = 5).

Spread ditentukan oleh pialang dan nilainya berbeda-beda antara pialang satu dengan yang lain. Makin kecil spread makin baik bagi investor. Pada pialang yang kami referensikan memiliki spread yang kompetitif, seperti pada MB Trading (spread sesuai market) dan Gain Capital (spread fix). 

Contoh EUR/USD  :     High (harga tertinggi) = 1,4518
                                    Low (harga Terendah) = 1.4477
Spread = 82 :2 = 41  = untuk garis tengah

Beberapa Istilah Forex yang Perlu Anda Ketahui

03:24:00 Add Comment


  • ·         leverage” yaitu  rasio dr jumlah modal yg digunkan dalam transaksi untuk uang jaminan yang adiperlukan (margin). Ini kurang lebih sama artinya dengan “jaminan” pada saham. Sederhananya adalah apabila kita menanamkan modal Rp.5 Juta maka apabila satuan leverage yang dikenakan adalah 1:100 itu berarti kita diberikan hak oleh pialang untuk membelikan 100 x lebih besar dari dana yang kita miliki. Berarti dengan uang sebesar Rp.5 Juta, kita diberikan dana untuk membeli mata uang asing sebesar Rp.500 Juta rupiah. Nah ini yang dinamakan margin jaminan atau leverage. Setiap pialang memiliki leveragenya sendiri-sendiri. Dalam hal ini, leverage besar berarti kemungkinan untung/rugi menjadi lebih besar. Demikian juga sebaliknya, leverage yang kecil maka besarnya kerugian yang mungkin terjadi menjadi lebih kecil dengan konsekuensi keuntungan juga menjadi lebih kecil nilainya. leverage yang kecil karena , resiko kerugian lebih kecil. Apabila meyakini suatu transaksi akan menguintungkan, maka lebih baik  membesarkan jumlah lot yang akan ditransaksikan.

  • ·         contract size”. Ini merupakan besarnya faktor pengali dalam perhitungan profit dan loss. Nilainya sudah fix dan ditetapkan oleh pemerintah yaitu 10.000 (sepuluh ribu).

  • ·         “lot” adalah satuan standar untuk deal/kontrak yag terjadi,  setiap deal ditetapkan dlm lot, tiap dealer /pialang mmempunyai  nilai berbeda,  Jadi apabila saya bertransaksi, misalnya membeli (buy) USD terhadap CHF maka nilai satuannya dalam lot. Lagi-lagi tiap pialang memiliki aturannya sendiri dalam menetapkan lot, bergantung pada pip dan levererage mereka. Pada AsiaFXOnline, satu lot transaksi nilainya adalah Rp.1 Juta.

  • ·         “spead” adalah Selisih pip untuk open position pada harga "buy" dan harga "sell". Semakin kecil Spread, akan semakin menguntungkan Investor dikarenakan untuk mencapai titik impas (BEP) tidak memerlukan pergerakan harga yang besar.

  • ·         “Base curency” Dalam pengertian umum, hal ini menjelaskan sebuah mata uang yang dimiliki seorang investor dalam neracanya. Dalam pasar valas, Dollar AS normalnya dinamakan sebagai base currency untuk diperdagangkan terhadap berbagai mata uang lainnya. Dihitung setiap satu dollar AS per mata uang counterparties. Pengecualian sistem base currency ini adalah terhadap Euro, Pound Sterling, Australian dollar dan berbagai mata uang yang diletakan dimuka dollar AS pada kuotasinya, menandakan mata uang tersebut menjadi direct currency.


OTAK-OTAK IKAN

06:41:00 Add Comment
OTAK-OTAK IKAN
OTAK-OTAK IKAN

BAHAN-BAHAN

600 gram Ikan tengiri, bersihkan, fillet, kemudian cincang halus
500 gram Cumi, rajang kasar

BUMBU YANG DIHALUSKAN

75 gram Bawang merah
75 gram Bawang Putih
100 gram Bawang Bombay
1 batang Sereh
50 gram Kunyit
75 gram Jahe
1 sdt Lada
2 sdt Garam
5 lembar Daun Jeruk
100 gram Santan

8 lembar Daun pisang utuh, bagi empat setiap lembarnya

CARA MEMBUAT

1. Haluskan bumbu-bumbu, kemudian tumis hingga harum
2. campurkan santan, masak sebentar hingga bumbu tercampur, matikan api, kemudian angkat
3. setelahmatang, campurkan bumbu yang telah ditumis pada campuran daging ikan dan cumi
4. aduk rata bumbu dengan campuran daging ikan dan cumi
5. siapkan daun pisang, porsikan adonan
6. kukus otak-otak ikan selama lebih kurang 15 - 25 menit, tergantung dgn panasnya oven atau steamer yang dipergunakan
7. Hidangkan

Orange TH30 Amp Head Review

06:37:00 Add Comment
Orange TH30 Amp Head Review
For England’s Orange Amplification, lower-wattage amps have become a major pedestal of their recent success and resurgence. While the company founded its reputation in the late ’60s and early to mid ’70s with bold, brash-looking high-wattage monsters and big cabinets that spruced up the stage for everyone from Fleetwood Mac to Led Zeppelin, Black Sabbath, and James Brown, the company’s recent renaissance has been driven by the success of the AD30, Rocker 30, and especially the wildly popular Tiny Terror. The company’s recent release of the new EL84-driven TH30 head (also available as a combo) shows that they’re eager to build on success in this moderate-power category, and the TH30 turns out to be one the company’s most versatile and usable amps to date.

Peeling Away the Layers
The simple control layouts of Orange amplifiers have always been a design strength. In the case of the TH30, that philosophy remains very much intact. Each of the amp’s two channels—which you can select using a front-panel toggle—is controlled by just three knobs, which means you can dial in both clean and dirty sounds with very little fuss. The Clean channel features a Volume knob and Bass and Treble EQ controls, while the Dirty channel features Gain, Volume, and Shape knobs.

The amp’s overall wattage can be cut from the maximum of 30 watts to 15 watts, using the 3-way standby switch on the front panel. And if you’re in the mood for some low-wattage, greasy-amp goodness, another rear-panel switch lets you knock the wattage down to a tiny seven watts by bypassing two of the four power tubes. Rounding out the modern options are a series effects loop and a jack for an optional channel footswitch.

Thunder and Lightning, Very Frightening!
Even though TH30 can summon classic Orange voices with ease, it has a personality—or rather personalities—all its own. And I set about exploring them with by routing the head through Orange PPC 4x12 and PPC 4x10 cabinets and plugging in a 1978 Gibson Les Paul Custom with Tom Anderson pickups. Using different combinations of tone settings and the full- and half-power options, I was able to achieve some really unique, usable tones in each channel.

The TH30’s Dirty channel is classic Orange, through and through. There’s no shortage of gain on tap, and the amp retains the quintessentially Orange characteristic of a bright top end with a rounded, expansive low-end foundation. The TH30 also barks with a grinding midrange that cuts well, even when the shape control is dialed to a more scooped setting. And it adds a lot of range to the amp’s voice. I can’t think of too many amps with an EL84 power section that kick out vintage and modern stoner metal tones with equal aplomb, but the TH30 is certainly one of them.

Cutting two of the amp’s power tubes via the rear switch cut the headroom considerably, shifting the amp’s gears into a Billy Gibbons-inspired overdrive that sliced and wailed with authority. For most of these tests, I was using the PPC 4x12 cabinet, which had more of a scooped midrange. But I got very cool results by splitting the signal into both the 4x12 the PPC 4x10—combining the 10" speakers’ tight, snappy character with the looser, brawnier response of the four 12" speakers. And this best-of- both-worlds scenario resulted in one of the best Orange overdrive tones I’ve ever heard.

While I had a blast with the Dirty channel tones, I unearthed the TH30’s real tone gems in the Clean channel. I was floored by how close it was in performance and tone to some of the best nonmaster-volume amps I’ve come across. The punch and clarity reminded me of a healthy, early-’70s Marshall Super Lead, but melded with Orange’s bright top end and elastic low end. And, just like some of the best vintage nonmaster-volume amps, the response and touch sensitivity improved the more I turned up the volume.


Plugging in a Bill Nash S-63 Strat-style guitar helped me access the Clean channel’s sweetest spots. Every playing nuance, right down to slight pick scrapes against the low-E-string wraps, was highlighted in full harmonic color. The PPC 4x10 cab excited the S-63’s naturally bouncy tone. And when I plugged in both cabs and stood in front of the stack, the TH30/S-63 combination provided the perfect mixture of tonal heft and balance. Sonically, it totally lived up to how intimidating it looked.

Balancing Act
Though the varied personalities of the TH30’s two channels opened up a world of switching possibilities, balancing the volume between the two and accessing their respective sweet spots took some work. If I had the Clean channel’s Volume at 10 o’clock, the Dirty channel’s Volume had to be at around 2 o’clock for it to have any perceivable punch over the clean tone. At that point, I had to drop the preamp gain considerably to retain the definition of the overdrive tone, and then I had to use the Shape control to dial in the right amount of bite. With time, however, I was able to achieve a good balance for band work, but occasionally at the expense of some of the dirty channel’s better, more aggressive tones.

The Verdict
Orange’s TH30 is a fine addition to their product line. With its simple layout and feature set and its flexible voicing, it packs the potential to deliver that classic fat and bright Orange tone, but it also stays punchy and refined without having to be blisteringly loud. And that simplicity makes this perhaps the perfect place to start for a neophyte looking for the classic, brawny Orange sound. It’s easy to see how the TH30 could win over the hearts and ears of players otherwise sold on classic, clean nonmaster-volume circuits and high-gain aficionados seeking a little more flexibility.
www.premierguitar.com

Blackstar Series One 100 Amp Review

06:09:00 Add Comment
Blackstar Series One 100 Amp Review
Blackstar Amplification’s motto, “The sound in your head,” signifies the nature of their mission: to help guitarists achieve the tones they’re striving for. Born in Northampton, England in 2004, Blackstar was the brainchild of four ex-Marshall employees—Ian Robinson, Bruce Keir, Paul Hayhoe and Richard Frost—so it was clear from the start the company would become a major player on the world amp stage. In 2007, the company was formally launched at the Frankfurt Musikmesse, took on two more former Marshall employees, Keith Dudley and Joel Richardson, and entered the market with their HT series pedals—with the intent to graduate to full-on amplification by 2008.

There are three basics to Blackstar’s method, as Hayhoe explains: “First, whether it’s a low-end practice amp or a high-end boutique product, we always want to make sure we’ve got something on there that no one else is offering. Second, it absolutely has to sound the best on the market. [And] the last part is to make sure that it’s affordable, and an extremely good value for the money.”

Following on the successes achieved by the boutique- oriented Artisan series, Blackstar now brings forth the Series One range of amplifiers to the market, and is poised for even more growth with the recent launch of Blackstar USA, Inc., which is designed to supplement existing distribution with independent retailers. The company’s Series One line is an all-tube driven design with more than enough flexibility in tone to make “the sound in your head” a reality.

The Design
Blackstar’s design team is on to something with this four-mode, 100-watt, dual-channel head. Featured in the Series One amps are two controls that are unique to the Blackstar brand: the ISF (Infinite Shape Feature) and DPR(Dynamic Power Reduction). The ISF interacts with the tone controls to further shape the voicing characteristics. Not a switch or a notched knob, this is a gliding pot that goes from “US” (fully counterclockwise) to “UK” (fully clockwise)— the general idea being the ability to adjust toward either American- or British-style voicing and response, or anywhere in between. It enables users to go beyond the usual bass, middle and treble. And to add even more to the tonal palette, the Master menu serves up Resonance and Presence controls for the overall bass and treble response of the amp.

The DPR allows you to get cranked-up tone at virtually any physical volume. It can reduce the output down to 10 percent of the amp’s rated power—in this case all the way down to 10 watts—or anywhere in between without sacrificing that tone. Blackstar designed this without placing the power reduction between the output and speaker, so it’s not an attenuator. The DPR’s primary function is to reduce the power output without sacrificing the damping effect or losing the harmonic content of the signal. Also included is a MIDI in/thru interface port and a speaker emulated out for a direct line to a soundboard or recording console.

Each of the two channels, Clean and Overdrive, has two modes, each with its own Gain and Volume controls. The two modes of the Clean channel are Bright and Warm, the target tones being in the realm of boutique-ish Class-A amps and the British workhorse rock tones, respectively. The Overdrive channel has Crunch and Super Crunch modes, which is somewhat self-explanatory. However, there is a difference in the sonic behavior between the two beyond the higher gain of the latter. The four modes are accessible by push-buttons on the amp, as well as the provided footswitch.

The tube complement is four EL34 power tubes (standard for a 100-watt amp), three ECC83 tubes in the preamp section, and one ECC82 that serves to goose the input stage of the signal. According to Blackstar, “The ECC82 is actually used as a buffer to the input of the power amplifier and allows the amp to accommodate a wider spread of power valve grades.” For this review, the amp was accompanied by a Blackstar Series One 412A slant cabinet that houses four 60W Celestion Vintage 30 speakers.

Performance
Beginning with the Clean-channel Bright mode, I plugged in a ’57 reissue Strat and went at it. I wanted to see how close I could get to anice, Vox-ey jangle, so I set the Bass midway, Middle around 6 and the Treble around 5. I began with the ISF control in the middle as a central reference point and estimated this tone to be around a 30 to 40 percent DPR. Using a minimal amount of Gain, I got a good, sparkly tone playing some Byrds-style arpeggiated chords. Still searching for that AC30 tone, I brought the Gain up a bit, increased the Bass and moved the ISF clockwise to 2 o’clock. It became very Vox-like. Turning up the Gain a little more and moving the ISF more clockwise caused the amp to sound like a WEM Dominator on steroids. Attempting to put a monkey wrench in the program, I increased the DPR to about 60 percent. The tone was very responsive to pick attack, and it got punchy—I couldn’t help but play some Billy Gibbons licks to get it to break up a little where I needed it.

Selecting the Warm mode with the same guitar and amp settings brought the tone into Jeff Beck-land. Increasing the Gain to 7 or 8, with the Bass wide open and turning up the Treble to 6 got the Series One 100 within the “Plexi” realm. Letting a chord ring out as I turned the Treble knob, I could hear the behavior of the midrange shift quite a bit. Switching to a Les Paul Custom, I set out to get some classic rock tones ranging from Free to Thin Lizzy. Turning the ISF a smidge to the right without changing any of the tone settings proved that control’s worth; the dampening characteristic of the ISF tightened up the bottom end much like the channel-jumped 1959 Super Lead this mode was tailored to parallel. Turning up the DPR to 100 percent, I couldn’t help but play the opening riff to “Jailbreak.” Turning up the Gain almost full bore gave the amp a walloping crunch that’ll make you forget this is still the Clean channel. Decreasing the volume on the guitar still gives you a usable clean tone, but you’ll forget that overdrive and booster pedals exist when you turn your guitar back up.

You can effortlessly get spanky in Bright mode and a focused bottom end in the Warm mode; these characteristics are due to the removal of feedback from the power amp in Bright mode and the inclusion of feedback in Warm mode.

Getting into the Gain
To the right of the Clean channel is where the heat is. Switching into the overdriven Crunch channel, I tried to pick up where I left off with the gained-up Warm mode. Setting up the tone for a simple overdriven tone ideal for a general rock playing style, I set the bass at 9 or 10, Middle at 6 and Treble at 7. Backing the power down to 50 percent, I experimented with this channel’s Gain and Volume in an attempt to get a cranked silverface Twin sound. Putting the ISF on the US side, I was able to achieve a Texas-laced fury with the Gain at 4 and Volume straight up at 5. Increasing the ISF to the British side gradually, without changing the tone settings, the sound became much more percussive, with that back-of-the-cabinet thump becoming more prominent. It almost sounded like two completely different amps, going from that cranked ’70s Twin tone to a Hiwatt with the turn of the ISF dial.

The Overdrive channel’s Super Crunch mode leaves a little to be desired, though. The aim of this mode is to give heavier gain saturation and an even more focused bass, which it has, but there was a slight drop in volume when switching from Crunch to Super Crunch. While in Crunch mode and still wielding my Les Paul, I set out for a good metal tone à la Judas Priest, dropping the Middle control to 5 and cranking the power back up to 100 percent, which turned the S1 into a heavy metal flamethrower. It has a great tone, strong and well defined, and the ISF control gives an almost infinite variety of metal tones, from Van Halen to Metallica. Going from a rhythm riff into solo mode using the footswitch, the gain structure does have quite a bit more dirt, but there is a slight cut in volume. It isn’t a lot, but it’s significant enough to notice. The increase of saturation and midrange dip made the sound less defined. In order to get the needed volume boost to kick the Crunch into Super mode, the channel volume in Super Crunch mode would have to be increased. To give the Super Crunch the definition it needed, a decrease in gain was the cure. But in a performance situation, this is unrealistic, as the two modes share the same Gain and Volume controls.

The Final Mojo
The Blackstar Series One 100 is a serious piece of guitar amp technology with a modern design that can appeal to a wide assortment of guitarists at an affordable price. The idea was to produce an amp that could offer a variety of high-quality tones and maintain them at any volume level. What’s surprising is that the resulting amp is not complicated with umpteen-bazillion switches and rows of knobs and requiring a dozen tubes or more. The most unique features of this amp are the ISF and the DPR. Although the basic tone shaping is much like any other amp of this type, the tonal characteristics can be varied almost infinitely because of the ISF—so don’t expect this amp to have any one definable tone. The DPR is genuinely useful in maintaining the playing dynamics in lower wattages without sacrificing tone. My only concern is the slight volume discrepancy when switching from Crunch to Super Crunch. According to Blackstar, the increase in volume between the Crunch and Super Crunch is a subtle 1.6dB, and is there to offer the player the option of a lead boost. If the role of the Super Crunch mode is to be a boost above the Crunch mode, then perhaps a separate volume is needed.
Buy if...
you want versatility, flexibility and tone that can maintain performance integrity at any volume.
Skip if...
you prefer an amp with one identifiable tone and voice.

Line 6 POD HD500

05:40:00 Add Comment
Line 6 POD HD500
A New Level of Amp Emulation!
Guitar Amplifier Emulation and Multi-effects Pedalboard with 12 Footswitches, Expression Pedal, Aluminum Enclosure, 16 Amp/Cabinet Models, 100+ Effects Models, and Built-in 48-second Looper

What do you get when you combine over a decade and a half of effects-creation experience and three years of cutting edge amp modeling research, plus 16 incredible guitar amplifiers and over 100 modern and vintage guitar effects? Give up? It's the incredible Line 6 POD HD500! This amazing guitar amp-simulator and multi-effects processor is in a class by itself. By combining breakthrough amplifier modeling methods (10 times as accurate as previous technology) and some of the best amps in history, the POD HD500 doesn't just deliver the sound of these great amp, but the feel, behavior, and dynamic interaction of each as well.

Beyond it's wide selection of tones with unimaginable character and articulation, the POD HD500 is easy to program, set up, and use. A full set of presets (rendered almost limitless by the included editor/librarian program) gives you a clear idea of what the POD HD500 can do, and you can store tones in its 512 user storage locations. When you're ready to define your own sound, don't hold back - there's no limit to the tones you can create with your POD HD500! The POD HD500 is also fully prepared for life in the lime light. Not only is the POD HD500 laid out intuitively for live playing, but it's built to take a beating too. A bent sheet metal chassis, metal footswitches, and a rugged expression pedal all keep your POD HD500 running night after night. And you'll love the POD HD500 in the studio too, where its digital outputs allow it to integrate right into your recording rig.

Line 6 POD HD500 Amplifier Modeler and Multi-effect System Features at a Glance:
All-new amp modeling for amps that feel, behave, and interact with previously unachievable realism
16 HD amp models based on the most sought-after guitar tones including California cleans, classic crunch, vibey boutique warmth, modern high-gain, and more
Over 100 effects including delays, modulations, distortions, compressors, EQs, filters, and reverbs
19 delays (including cool tube and solid-state tape echoes)
23 modulations (including both blackface-style opto and brownface bias-modulating tremolo, phasers, choruses, and rotary speakers)
17 distortions (classic stompbox distortion, to vintage fuzz, to thick metal chunk)
12 compressors and EQs (including stomp comps and studio tube compression)
26 filters (including wahs and several exclusive custom filters)
12 reverbs (from surfy springs, to studio plates, to cutting-edge digital room sounds)
Up to 8 simultaneous effects
512 user-writablepreset locations
48-second looper with dedicated footswitches for Undo, Play Once, Pre/Post, Rec/Overdub, Play/Stop, Half Speed, and Reverse
Built-in tuner with signal mute
1/4" and XLR outputs (mono/stereo), MIDI I/O, S/PDIF out, USB, L6 LINK, FX loop (mono/stereo), 1/4" aux in, XLR mic in with mic level, 1/4" headphone output, Variax VDI connection, External expression pedal input
Free editor/librarian software
Bent sheet metal chassis, metal footswitches, and a rugged expression pedal

Once you plug into a Line 6 POD HD500 amplifier modeler and multi-effect system you'll never be short on tone again!

Line 6 HD500 review

DiMarzio DP708 Crunch Lab 7-String - Bridge Pickup Black

05:29:00 Add Comment
DiMarzio DP708 Crunch Lab 7-String - Bridge Pickup Black
One thing has stayed consistent throughout Dream Theater guitarist John Petrucci's long and successful career: the DiMarzio pickups in his guitars. John has been pushing the envelope of progressive metal since the late eighties, and the DiMarzio Crunch Lab 7 Neck Guitar Pickup ensued from Dimarzio's most recent collaboration with John. He used this pickup throughout Dream Theater's tenth studio album, Black Clouds & Silver Linings. John swears this is the best live and studio sound he's ever had, and the name says it all "crunch" is what it's all about with a big, tight sound that's neither muddy nor thin.The DiMarzio Crunch Lab 7 is noteworthy for  what it doesn't do it's not a screamer and it's not about thundering lows. Its physical appearance is identical to DiMarzio's D Sonic 7, but the internal design is a lot different in that it's louder and the highs have more depth. The lows and mids are more open, which this is crucial for playing chords with body and presence through a gained-out amp. The way the replacement pickup attacks a note is both sharper and stronger, and this allows the Crunch Lab 7 to be installed with the solid bar facing towards the neck.Recommended for bridge position.